Ga naar de inhoud

Medische Fitness

Iedereen heeft wel eens gezondheidsklachten. Gelukkig gaan deze meestal snel weer over. Maar sommige klachten zijn hardnekkig. Het lichaam kan een bepaalde belasting dan gewoon niet meer aan.

Medische Fitness richt zich op het verhelpen van specifieke klachten en het beter kunnen functioneren met een bepaalde aandoening. Er wordt altijd gewerkt met een trainingsprogramma dat inspeelt op het individuele klachtenpatroon. Medische Fitness is een succesvolle behandelmethode bij diverse aandoeningen van het cardiovasculaire systeem en het bewegingsapparaat. Medische Fitness is geschikt voor mensen met een (tijdelijk) lagere belastbaarheid. Mogelijke indicaties zijn long-, hart- en vaatziektes, rug-, nek-, schouder-, bekken-, en knieklachten.

Het bijzondere aan Medische Fitness is dat de deskundige begeleiding wordt verzorgd door een fysiotherapeut.
In onze locatie ‘s-Gravenpolder verzorgen Sacha en Roosmarijn de Medische Fitness. Op de maandagavond tussen 19:00 uur en 21:00 uur worden de groepen begeleid door Sacha. Op de donderdagavond is Roosmarijn er op dezelfde tijden. Ook is er een mogelijkheid om zelfstandig te fitnessen. Op aanvraag kan er dan een individueel fitnessprogramma gemaakt worden. Voorafgaand wordt altijd een intake gedaan. De intakes worden gedaan door Roosmarijn en Karlijn en zij maken schema’s voor individuele fitnessprogramma’s. Medio 2024 willen we ook starten met Medische Fitness op onze locatie in Kwadendamme.