Ga naar de inhoud

FAQ (veelgestelde vragen)

Heb ik een verwijsbrief van de huisarts nodig voor fysiotherapie?

Nee, sinds 1-1-2006 is het niet meer nodig om een verwijsbrief van uw huisarts te hebben. U kunt direct bij de fysiotherapeut terecht. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer.
Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden de DTF. Check voor alle zekerheid uw zorgverzekeraar om te zien of u in aanmerking komt voor vergoeding. Kijk voor meer informatie over ‘directe toegankelijkheid fysiotherapie’ op de volgende website: www.fysiotherapie.nl 

Wat als mijn zorgverzekeraar geen contract met jullie heeft afgesloten?

Wij hebben met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Als wij geen contract met uw zorgverzekeraar hebben, betekent dit niet dat u dan de nota zelf moet betalen. In de nieuwe zorgverzekeringswet is vastgelegd, dat de verzekeraar het restitutiebedrag dient te betalen. Hoe hoog de vergoeding is verschilt per verzekeraar. Meestal staat dit in uw polisvoorwaarden.

Hoe weet ik of ik voldoende ben verzekerd voor fysiotherapie?

In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar staat precies hoeveel behandelingen fysiotherapie u krijgt vergoedt. Dit geldt voor een heel kalenderjaar.
U kunt alles vinden over de zorgverzekeringswet en de vergoedingen voor fysiotherapie op www.fysiotherapievergoeding.nl of www.defysiotherapeut.com.

Wat neem ik (de eerste keer) mee als ik naar de fysiotherapeut ga?

Als u de eerste keer naar de fysiotherapeut gaat vragen we u om een handdoek mee te brengen, een identificatiedocument (paspoort, ID bewijs, rijbewijs) en eventueel uw verwijsbrief van huisarts of specialist.

Is de zorgverlener verplicht mijn burgerservicenummer (BSN) te registreren?

Ja, bovendien is de zorgverlener verplicht om de patient te identificeren aan de hand van een identificatiedocument en deze gegevens digitaal op te slaan. Natuurlijk zijn deze gegevens afdoende beschermd in ons systeem.

Hoe kan ik het beste contact opnemen met de de praktijk voor afspraken en vragen etc?

Enerzijds willen wij optimaal bereikbaar zijn, anderzijds worden we niet graag gestoord tijdens een behandeling. Daarom willen wij u vriendelijk vragen om te bellen op het hele of het halve uur, omdat op die momenten de patientenwisseling plaatsvindt. Mailen mag natuurlijk altijd op .

Kan ik de fysiotherapeuten rechtstreeks mailen?

Elke fysiotherapuet heeft een eigen mailadres. Jolanda (Jos) van Driessen is bereikbaar op , Karlijn Gossije op , Stefan Machielse op  en Sjaak de Goffau op .

Met wie werken jullie samen?

Waar vind ik jullie privacy policy?

Onze privacy policy vind u hier.